SAMPHIRE

Samphire House exemplifies heightened attention to detail in its construction and a sensitive response to context in its design. From the moment one is met with the striking geometric facade, contrasting materiality of Silvertop Ash and charred timber cladding, and the unusual grass driveway and textural green landscaping that complements the building. While the home’s palette and clean contemporary lines set the scene for what lies beyond, there is also a sense of intrigue and subtlety that influenced the deliberate simplicity of the landscape.


Taking inspiration from mid-century Palm Springs architecture and from the site itself, the house is arranged around a central courtyard and pool. Stepping inside, one is greeted by a direct view through to the pool beyond, establishing the light and airy atmosphere of the home. Luxury finishes including Italian hand cut  marble tiles, brass tapware, and custom Corian bench tops enhance the interior whilst the latest technology makes for smart living. Making the most of its beautiful setting on the Surf Coast, this home is an ideal coastal retreat.

Design: Dan Van Architect

Photographer: Nic Stephens

Doherty Building Group

PO Box 1070 Barwon Heads, Victoria 3227

  • Facebook
  • Instagram