ASBURY

Designed to take full advantage of its coastal location overlooking expansive ocean and river views from Ocean Grove beach, Barwon Heads river to Geelong and beyond.

With an already expansive portfolio, this 2-storey home consists of 3 bedrooms, including master suite with expansive walk in wardrobe, 5 bathrooms, 2 indoor and 2 outdoor living spaces, 3 kitchens, a spacious 4 car garage, generous home office, wellness room, elevator, roof deck and fully tiled concrete pool.

External finishes of charred timber and silver top ash cladding at the front of the home seamlessly blend through to the ‘Cove’ coloured standing seam cladding back façade, taking colour and textural inspiration from its surrounding context in the treetops. Internally, bold hues of deep green add richness, texture and a sense of mood to the bathrooms adding an element of unexpected, whilst a more natural palette of timber, washed stonework and white walls are adopted for the remainder of this light filled oasis.

In slight contrast to the calm, relaxing second storey living space, the internal alfresco takes on a more masculine log cabin feel. Surrounding the spacious outdoor dining area is a feature stone gas log fireplace, a custom off-form concrete benchtop housing a ‘Wolf’ Teppanyaki grill and in built Vintec bar fridge. All of this further enhanced by the surrounding glass bi-fold doors, retractable louvre windows and 10 electric Velux skylights which cover the ceiling creating an outdoor experience all with in the shelter of your own home.

The master suite, situated at the back of the property takes full advantage of the northern sunlight overlooking the pool. The Hollywood-like walk-in robe features a centre dresser with built in seat and glass accessory shelfing, while expansive cabinetry and floor to ceiling mirrors wrap the walls. 

The wellness retreat creates a calm environment to make your own, while the outdoor pool creates a ‘gym to swim’ destination in your own backyard.

With technology at the forefront of the design, the house is further enhanced by an internal elevator, in-floor heating, keyless entry, wifi controlled security and an in-built weather station.  

This home is a stunning realisation of luxury coastal living, one that interacts with the existing landscape with beauty and ease.

Design: JET Design

Photographer: Nic Stephens